miércoles, 8 de octubre de 2008

Flexibilitat(almudena cid)

Almudena Cid Torrat

NAIXEMENT 15-06-1980, Vitòria
ALTURA I PES 1,68 m. / 47 kg.
ESPECIALITAT Pilota
CLUB Independent
JJOO Atlanta 1996 - Sidney 2000- Atenes 2004-beijing 2008


Va neixer el 15 de juny de 1980 a la ciutat de Vitoria. Als 7 anys va començar a practicar gimnàstica rítmica com a activitat escolar obligatoria, va descubrir desde petita un estrany llaç que juntava l'art amb aquesta bella disciplina. De seguida va començar a dedicar hores extres ademés de les manades a l'escola.

La seva entrenadoraIratxe Aurrekoetxea va apostar que seria la futura estrella espanyola, i tenia raó no es va equivocar. Al 1994, amb 14 anys, va abandonar la seva ciutat natal i es va traslladar a Madrid, per formar part de la selecció nacional que dirigia la bulgara Emilia Boneva.
En aquella temporada va guanya el campionat espanyol i es converteix en favorita per a vestir els colors de la seva bandera en els Jocs Olímpics de Atlanta a l'any següent.Sense experiència internacional, va ser finalista Olímpica en Atlanta 96 i amb 15 anys ja havia complert el somni que anhela i aspira qualsevol esportista.No és fàcil estimular a un atleta perquè continuï quan s'ha assolit el màxim objectiu abans d'hora, però la passió per la gimnàstica que feia vibrar a Almudena, va transcendir per sobre de les medalles, els campionats, el prestigi i els resultats.



Aferrada a un espíritu esforçat que la va vincular des dels 7 anys amb el seu esport, continua sent una de les gimnastas més reconegudes en el plànol internacional i insuperable a nivell Nacional.Treballadora exemplar que no es deixa atreure per utopies. Les seves expectatives mai estan fora de l'abast del real.La seva filosofia de vida la va dur a conquistar 7 títols Nacionals, a ser finalista en 9 Campionats del Món i 11 Europeus, va participar en mes de 80 certàmens internacionals i va fer realitat el somni d'obtenir tres diplomes Olímpics consecutius (Atlanta 96, Sydney 2000 i Atenes 2004), un gran record en la gimnàstica rítmica.

Vint anys van passar des que va veure per primera vegada cercles, cintes i pilotes.Avui gaudeix de la seva activitat com el primer dia encara que tingui en els seus plans ja confirmat el seu retir després dels Jocs Olímpics de Beijíng.Almudena demostra que la rítmica no és solament un esport per a nenes.La seva maduresa és el que avui la destaca i fa diferent. Admirada, elogiada i emulada per les seves pròpies rivals, el lloc que va aconseguir és indiscutible i respectat pel món.Actualment entrena entre 6 i 8 hores diàries en el centre nacional d'alt rendiment de Barcelona amb Iratxe Aurrekoetxea.Expressiva i original, les seves rutines tenen la seva pròpia marca que la destaquen i caracteritzen.Abans de competir visualitza les seves coreografies, es fica en una bombolla i surt quan finalitza per a escoltar els aplaudiments. Sempre entra al tapís amb el peu dret, aquesta és la seva càbala principal.El seu element favorit és la pilota i amb el qual menys li agrada treballar és amb la corda.Amb 28 anys ja pensa en el seu futur professional i estudia en l'escola superior de disseny.

En els últims anys s'ha guanyat un important espai en el món de les passarel·les. Actualment desfila per a dissenyadors i agències de models. Va actuar en novel·les, en comercials, va guanyar un concurs de patinatge sobre gel, va participar en shows televisius i fa unes setmanes va posar per a la revista masculina FHM.És la cara de Nike Woman a Europa, marca que la patrocina com sponsor oficial.Quan tots confirmaven el seu retir després d'haver aconseguit el seu tercera final a Atenes 2004, aquesta jove basca va sorprendre a l'univers de la rítmica demostrant que dintre d'ella, encara queda força, esperit, passió i ganes de seguir abocada a l'esport que va arribar a la seva vida un matí de 1988.



http://es.youtube.com/watch?v=uMDBVNFGFGc

No hay comentarios: