jueves, 2 de octubre de 2008

flexibilitat: esport gimnastica ritmica (què és?)

És un esport femeni on reina la elasticitat, la gràcia i la bellesa; combina la dansa amb el malabarisme. La suma de música, ball, coordinació i flexibilitat dóna com resultat la gimnàstica rítmica. És un esport practicat per dones que busca aconseguir exhibicions originals encadenant exercicis difícils que sorprenguen, amb l’últim objectiu d’aconseguir una composició equilibrada i bella.



En la rítmica l'estètica de la gimnasta és fonamental. La gimnàstica rítmica és un dels esports més creatius i que deixen més lloc a la imaginació de la persona. És un esport practicat únicament i exclusivament per nenes i adolescents. Les qualitats que ha de reunir una gimnasta són: flexibilitat, equilibri, coordinació, sentit del ritme i capacitat per a l'expressió corporal. Encara que és un esport que pot practicar-se a qualsevol edat, per a aconseguir un nivell d'execució alt és convenient començar cap als 4 o 5 anys. Es realitzen exercicis dinàmics i harmoniosos amb la pilota, les maces, el aro o la cinta a ritme de la música, individualment o per grups amb diferents aparells.



En aquest esport la tècnica és un element essencial, però no l'únic. També la música juga un paper fonamental, ja que sense ella seria impossible fer coreografies, ni exercicis de sòl amb els diferents objectes que s'utilitzen en les modalitats d'aquest esport.



En la rítmica d'elit, les esportistes d'alta competició han de ser extremadament esveltes i flexibles. Les gimnastes integrants de la selecció nacional han d'afegir una rigorosíssima dieta a un entrenament de vuit hores diàries. Pero no sols es un esport per la competició. Així i tot les esportistes han de tindre una immillorables condicions físiques i un cos determinat.

No hay comentarios: